Filtrovaná, vařená nebo balená: kterou vodu je lepší pít

Každý den lidské tělo ztrácí až dva litry tekutin denně. Deficit je nejlepší vyplnit pomocí obyčejné pitné vody.

📌Rakouští vědci doporučují vypít alespoň 1,5-2 litry vody každý den. Pouze v tomto případě budou tělesné systémy plně fungovat a budou schopny odstranit škodlivé látky.

❗️Musíte pochopit, že pít příliš mnoho vody se také nevyplatí. Může to být pro tělo nebezpečné.

👌 Neméně důležitá je kvalita vody. Prospěšná bude pouze kapalina, ve které jsou zachovány potřebné mikroelementy, žádné nebezpečné nečistoty a mikroorganismy.

🔖 Převařená voda

Naši prarodiče si byli jisti, že převařená voda je nejužitečnější. Vlivem vysoké teploty škodlivé bakterie jistě umírají. Spolu s nimi jsou ale také užitečné. Kromě toho se soli ničí a mění se v nerozpustnou sraženinu. Chlór ale i po převaření tvoří ve vodě nebezpečné sloučeniny, které při dlouhodobém používání mohou vyvolat ledvinové kameny a někdy i rakovinu.

🔖 Balená voda

Je nesmírně důležité rozlišovat mezi pitnou vodou a minerální vodou. Zneužívání toho druhého může být pro tělo nebezpečné. Zvyšuje se obsah solí a stopových prvků, což je při neustálém používání extrémně škodlivé pro systémy a orgány. Pitná voda je obyčejná voda, která prošla filtrem. Je vhodný pro každodenní použití. Ale stojí za to pochopit, že to nalévají do plastových lahví. Často nejsou nejkvalitnější. Z tohoto důvodu se mikroplasty dostávají do těla. Nepijte vodu, pokud z láhve cítíte nepříjemný zápach.

🔖 Filtrovaná voda

Odborníci se domnívají, že filtrovaná voda je nejoptimálnější pro každodenní použití. Je však důležité vybrat správný filtr, aby nezničil všechny minerální soli a prospěšné bakterie. Jinak se taková voda téměř destiluje a může negativně ovlivnit metabolismus v těle. Vyměnit by se měl i filtr, protože se na jeho povrchu časem hromadí toxické sloučeniny a škodlivé bakterie

Share: Facebook Twitter Linkedin
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *